donderdag 8 september 2016

22-08-2016 Universal studio's

Weer rond 4.00 uur 's nachts wakker, hopelijk gaat dat de komende dagen beter.
Universal studio's park had geen early entree deze morgen, wel raar dat ze reclame maken dat als je onsite verblijft je hier gebruik van kan maken, maar het is niet.
Op het gemak een ontbijtbuffet in het resort gegeten en deze keer met de boot naar het park. Wat om 9.00 uur openging.


Ondanks dat ze zeggen dat je dan het beste om half 9 al voor de poort kan staan wachten, was het rond half 10 toen we aankwamen nog niet al te druk.
We liepen gelijk door, langs wat ouderwetse Amerikaanse straatjes, naar Diagon alley, voor de attractie escape from gringotts.
Eerst kwamen we langs Londen, waar we op de foto gingen met de chauffeur van de knight bus, en Grimboldplace 12.Door het metrostation van Leicester square kwam je in Diagon alley.Wow ook alweer zo indrukwekkend gemaakt.
Er stond een half uur wachttijd voor de bank van de kobolden, wat voor deze attractie reuze meevalt.


Na een ontsnapping uit de bank een rondje door Diagon alley gedaan,


 en natuurlijk mocht een frozen butter beer niet ontbreken. Tijdens de Harry Potter studio tour in ( het echte ) Londen hadden we al eens een gewone butterbeer geprobeerd, dus nu wilden we met deze warmte de frozen proberen. Lekker.Thomas nam een orange juice want hij vond in Londen het butterbeer al niet bijzonder.
We durfden ook even in nocturn alley te kijken, geen slechte tovenaars tegengekomen, wel een leuke winkel voor de slechterikken.
Hoe mooi dit gedeelte van Universal ook is, tijd om de rest van het park te ontdekken. Eerst naar Men in black die naast de alley ligt.Met onze expresspass konden we het grootste deel van de wachtrij overslaan en waren zo aan de beurt, grappige attractie


Daarna naar Krustyland, hmm spijt dat ik in die simulator van the Simpsonride ben gegaan, daar kan mijn hoofd niet tegen, beetje groggy eruit.

Bij de uitgang stond de familie Simpson met Bart, Lisa, Homer en Marge waarmee we op de foto zijn gegaan.
Toen zag ik opeens de DeLorean uit de films Back to the future staan. Jeugdsentiment.lol. Jammer dat Doc Brown er niet bij stond, daar had ik wel eens foto's van op fb voorbij zien komen.
Dan maar een foto van de auto.
Toen was het lunchtijd,  eten bij Krustyburger,wat gelijk de langste wachtrij van de dag opleverde.


Verder een rondje nostalgie met de E.T. ride op fietsjes door de ruimte , net als in de film.
en wie zagen we staan toen we hierna verder liepen , Doc Brown  waar maar 2 families bij stonden te wachten, dus alsnog snel op de foto.
Verder naar de terminatorattractie, onderweg daarnaar toe zagen we een Minions showtje, het was net klaar toen we er bij waren en je kon met de characters uit de film op de foto. de wachtrijen voor characterfoto's zijn hier echt veel korter dan in Disney.
We raakten niet zomaar bij de volgende attractie, want voor ons neus kwamen Scoubidou en Shaggy naar buiten die ergens gingen staan om te meeten.


Toen kwamen we langs de Minionsattractie die we dan eerst maar even meenamen en ook de characterfoto erna met Gru en een Minion.


Daarna uiteindelijk aangekomen bij de terminatorattractie.

De jongens wilden in de ripriderocket, een rollercoaster.Ik ging niet mee, wordt al misselijk als ik er naar kijk.
Thomas moest ook even denken, nadat we zagen dat de karretjes op het stijlste stuk naar boven, wat bijna rechtop is, bleven hangen.Maar hij is toch meegegaan.
Ook deze keer werd onze loop ernaar toe onderbroken door een charactermeeting. We zagen Shrek en Donkey.


Vervolgens nog een sing it showtje gezien, een zangbattle.
en revenge of the mummy.

Waarna er weer een showtje met Marilyn Monroe was, waar je na afloop ook weer mee op de foto kon, met haar danseressen erbij, dat wilden de jongens wel natuurlijk.Het was bijna tijd voor de parade, die door deze straat kwam, dus zijn we een plaatsje in de schaduw gaan zoeken om te zitten wachten.


Na de parade gingen de jongens in de transformer ride en ben ik bij de starbucks om een lekker drankje gegaan, een frisse chai, bessenthee.
Had ook een photopoint met een transformer gezien waar ze na de ride mee op de foto konden.
Waarna ze eindelijk in de ripriderocket konden.
En als laatste Shrek 4 d

Nog even langs de winkels om de giftcard op te maken, Thomas kocht een vest van Griffoendor, en Wesley moest 2 sjaals van zwadderich voor iemand meenemen en kocht er zelf ook 1.
Ik nam nog een pin van universal voor de pincollectie. Had een dag eerder al een t shirt van zwadderich gekocht .
Tijd om naar het hotel terug te gaan en onze koffers op te pikken , die we 'smorgens bij de bagageplek hadden afgegeven.
We konden voor het hotel een taxi nemen.
Er was een taxichauffeur die ons wilde meenemen, maar er kwam snel iemand van het resort, die wat pissig op hem was, want hij mocht alleen maar mensen afzetten, niet oppikken.
En we werden met een luxere taxi van het resort naar WDW gebracht.
Naar Coronado springs.
Een resort in mexicaanse stijl, koffers op de kamer zetten, en in het hoofdgebouw de eerste quickservicepunten van onze free diningplan gebruiken en onze gratis refillable mugs opvullen.
Onze kamer zat vlakbij het hoofdzwembad met een mexicaanse tempel, mooi gemaakt.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten