maandag 5 september 2016

21-08-2016 Adventure isle - Universal studio's

Zoals verwacht lekker vroeg wakker door de jetlag. nog even blijven liggen en daarna op tijd onder de douche.
Vanuit kamer hadden we in het donker prachtig uitzicht op verlichte attracties van 1 van de parken in de buurt, we weten niet welke.

( foto  maken ging moeilijk, net iets te ver en te donker)

Omdat we in een resort van Universal zelf verblijven kunnen we 's morgens gebruik maken van de early entree in de parken, een uur eerder in het park dan mensen de off site verblijven of dagjesmensen.
Wat dan door de jetlag weer goed uitkomt, want je bent toch vroeg wakker.
We mogen om 8.00 uur binnen. beste is daar dan al om half 8 te zijn.
We kunnen te voet of met een bootje. we besluiten te voet te gaan, het is maar 10 minuten lopen.

Het enige gedeelt wat open is tijdens early entree is Hogdmeade, het Harry potter gedeelte.
Wat een mooi gezicht als je daar aan komt lopen, zeker als Harry Potterfans.
Het is net of je in Hogsmeade, oftewel Zweinsveld zelf rond loopt, Met hogswarts ( Zweinstein ) letterlijk als hoogtepunt.


Als eerste stond forbidden journey op het programma, maar toen we daar aankwamen stond een personeelslid te vertellen dat het niet open was door problemen en ze niet wisten wanneer/of het die dag nog open ging. Dat is een tegenvaller aangezien we maar 1 dag in dit park zijn.
Net op het moment dat we verder willen gaan roept iemand it's open, dus snel in de rij en we zijn bij de eersten van die dag binnen.
Meestal staat hier later op de dag een wachtrij van meer dan een uur.
Wesley en Thomas liepen door om de attractie te doen, ik deed  alleen de castle tour en maakte wat foto's. Als ik erin zou gaan was ik gelijk 's morgens vroeg al niet meer lekker.
De jongen vonden het geweldig.


Na even wat rond te hebben gekeken in het winkeltje ( in universal is de uitgang van een attactie altijd een winkeltje ), gingen we in de rustige rollercoaster flight of the hippogriff.
Konden z doorlopen .volgende stop Dragon challenge,volgens Thomas maar goed dat ik er niet mee in was geweest, want hij kreeg er zelfs last in.
Ik was ondertussen foto's aan het maken in hogsmaede, moet toch zorgen dat ik foto's genoeg heb om bij thuiskomst te kunnen scrappen.lol.


Om 9.00 uur ging het park open voor de rest van de mensen, en we hadden het Harry Potter gedeelte al gedaan zonder wachtrijen.
Tijd voor ontbijt, in Amerika zit dat niet bij je resort inbeggrepen zoals in Europa gewoon is, dus we zijn gaan ontbijten bij The three Broomsticks, nagemaakt naar het gelijknamige zaakje uit de films.
Wesley een Amerikaans  pancake breakfast, Thomas en ik een Engels breakfast. Wesley had er pumkinjuice bij.lekker....Niet goedkoop, maar je betaalt natuurlijk ook voor de locatie, alles tot in detail gemaakt.
Na het ontbijt waren de andere attracties in het park open, zo konden we de rest van het park verkennen.
Bij het verlaten van Hogsmeade nog even op de foto met de conducteur van de Zweinsteinexpress.


Wesley wilde in The Hulkcoaster, die vond Thomas nogal wat heftig net na het ontbijt, Wesley ging alleen.

Thomas en ik gingen op zoek naar een baseballcap voor hem , want het was 'smorgens vroeg al erg warm, pffff.
Niks gevonden, straks verder zoeken.
Nadat Wesley uit de Hulk kwam in Storm force ernaast gegaan, een soort theekopjes., maar dan met een spacethema.

De jongens zijn hierna in de spidermanattracties geweest,voor mij zijn de attracties in Universal studio's minder geschikt, en zeker met die warmte krijg ik nog sneller last van migraine, maar ik vermaak me wel met rondkijken en foto's maken.
Er bleek een meeting met Spidermanlocatie vlakbij de attractie te zijn, daar maar gaan kijken, 1 familie voor me, en op de foto met spiderman.
Toen ik de foto's aan de jongens liet zien wilden ze ook op de foto, nog steeds geen lange rij.


verder op zoek naar een baseballcap voor Thomas, gevonden in het Jurassicpark gedeelte., waar we een dino encounter hadden.

Je kon op de foto met een raptor, net echt, je weet dat het nep is maar ze maken het zo alsof er een echte dino achter je staat, die opeens toehapt, ze zetten je er met je rug naar toe, en het is juist die onverwachte bewegingen achter je die je niet vertrouwt.
Nog wat rondgekeken in jurassicpark gedeelt en weer door.


De nieuwe attractie reign of kong was net een paar weken open, zou een mooie/spannende indoorride zijn, maar het was hier natuurlijk erg druk, later nog eens terug komen. De express pas die we kregen ( een soort fastpass om de wachtrijen over te slaan ) werkte hier niet, jammer. later op de dag nog steeds een lange rij, geen reing of kong voor ons.

De jongens gingen in een waterattractie van Popeye, ik bedankte hiervoor want ik had mensen gezien die hier uitkwamen die doorweekt waren, en daar bedankte ik ondanks de hitte voor.
Ze kwamen er ook doorweekt uit, en omdat ze nu toch al nat waren, hebben ze de andere 2 waterattracties er maar direct achteraan gedaan.


Thomas voelde zich niet zo lekker, en het was al rond etenstijd, eerst naar het comic stripcafe om iets te eten.Hier had je keus uit pizza's, pasta's, hamburgers, chicken burgers, dus voor ieders keuze wel wat.


Na het eten voelde Thomas zich gelukkig weer wat beter. Gisteren natuurlijk een lange reisdag gehad, de hitte, veel rondlopen, toch even wennen.
Ze hadden van mij allebei een giftcard van 50 $ gehad en nog wat geld van hun vader en ze wilden naar de comic book store om rond te kijken en nog naar Doom fear fall.
Bij comic book store stond captain America. Na 10 minuten wachten konden we op de foto.
En op naar doom fear fall.Volgens stop posseidons adventure


en vervolgens Seusland wat meer voor kleinere kids is. We kennen de verhalen niet zo van cat in the hat, green eggs and ham enzo.
Maar hebben toch een paar attarcties gedaan.

Om 15.00 uur trad het froggchoir op in hogsmeade, natuurlijk terug naar daar om te kijken.

 We worden nu toch wat moe door de warmte en de jetlag en besluiten op het gemak naar het hotel te gaan, we hadden de meeste attracties op wat kinderattractie na gedaan.
Nog even terug naar de comic book store waar ze met zijn 2 een serie van deadpool vs spiderman kochten van hun gift card. Echte marvel comicbook nerds haha.
Wat rondkijken in andere winkeltjes en te voet terug naar Royal pacific.


Ze wilden nog wat zwemmen en daarna zouden we in citywalk, het uitgaansgedeelte van Universal studio's met winkels en restaurants, wat eten.
alleen dacht ons lichaam dat het al 's nachts was ,en zijn we in slaap gevallen.
Ik had een migrainepil gepakt en was even gaan liggen, en ipv dat de jongens dan naar het zwembad gaan, nee die gingen ook liggen.
Toen we wakker werden was het te laat om nog terug te gaan naar City walk.

1 opmerking: